Για μια σημαντική Σύνοδο στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή και των Σαρλ Μισέλ και Όλαφ Σολτς έκανε λόγο ο πρωθυπουργός ο οποίος μίλησε καθ’ οδόν για τη συμπρωτεύουσα στον ραδιοφωνικό σταθμό fm100 Θεσσαλονίκη. «Θα επανεκκινήσουμε την προσπάθεια να αγκυροβολήσουν οι χώρες των Βαλκανίων που συμμετέχουν στο ασφαλές λιμάνι της Ευρώπης. Θα ενημερώσω τους ομολόγους μου για την τουρκική προκλητικότητα αλλά το ενδιαφέρον μας στρέφεται στον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα στη ΝΑ Ευρώπη, στα Βαλκάνια» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συζήτηση περιστράφηκε στα έργα υποδομής που προχωρά η κυβέρνηση στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και υπό αυτή την έννοια η επόμενη ΔΕΘ θα έχει προεκλογικό άρωμα, καθώς θα είναι η τελευταία πριν τις κάλπες.

Για έργα υποδομής

Η κυβέρνηση έχει σκύψει με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα σε μια σειρά έργα υποδομής και στη Βόρεια Ελλάδα. Το ορφανό χιλιόμετρο στη Χαλκιδική αντιμετωπίζεται. Αυτή η κυβέρνηση αντιμετώπισε εκκρεμότητες από το παρελθόν. Οι Θεσσαλονικείς που θα κινηθούν στη Χαλκιδική το καλοκαίρι δεν θα ταλαιπωρηθούν.

Για μετρό Θεσσαλονίκης

Πρέπει να πούμε ότι είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι το μετρό θα γίνει και θα παραδοθεί στους Θεσσαλονικείς. Καταλαβαίνω απόλυτα τη δυσπιστία για ένα έργο που μοιάζει με το γεφύρι της Άρτας. Το έργο θα παραδοθεί στο τέλος του 2023. Αντιμετωπίσαμε κυκεώνα δικαστικών προσφυγών, δικαιωθήκαμε πλήρως από το Ανώτατο Δικαστήριο. Έχουμε και έναν υπερσύγχρονο σταθμό στη Βενιζέλου και θα προστατευτούν τα αρχαία της περιοχής.

ΑΕΙ – πανεπιστημιακή αστυνομία

Πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία στο δίλημμα «βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα» συντάσσεται με το αυτονόητο. Δεν γίνεται να έχουμε εστίες κατάληψης στα πανεπιστήμια. Η ομάδα προστασίας των ΑΕΙ έχει ήδη εκπαιδευτεί. Αναμένουμε την τελική δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος, είμαστε σε απόλυτη συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές και εκτιμώ ότι θα εγκατασταθούν εντός του καλοκαιριού και θα είναι έτοιμοι από τον Σεπτέμβριο. Προστατεύουμε κανονικά την ελευθερία της σκέψης. Η κυβέρνηση δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω.

Γήπεδο στην Τούμπα

Μια σύνθετη αποστολή την οποία διεκπεραιώσαμε. Έχουμε το κανονιστικό και ρυθμιστικό σχέδιο ώστε ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει ένα υπερσύγχρονο γήπεδο στη Νέα Τούμπα. Υπάρχει δυνατότητα να προχωρήσουν τα έργα και έχει δεσμευτεί και η διοίκηση ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει το γήπεδο που του αξίζει. Είναι ιστορική ομάδα και της αξίζει.