Σε απάντηση δηλώσεων του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γ. Ραγκούση, και του νεοεκλεγμένου Δημάρχου, Γ. Καμίνη, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε:

«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, τώρα ο κ. Ραγκούσης θα εισπράξει τα λάθη και την αδιαλλαξία της πολιτικής του.

Τονίζω και πάλι ότι πρόβλημα δεν θα υπάρξει μόνο στο Δήμο της Αθήνας αλλά σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας, γι’ αυτό και στο αυριανό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ το θέμα των συμβασιούχων θα συζητηθεί για άλλη μία φορά.

Η γνωστή πρόταση της ΚΕΔΚΕ (δύο χρόνια μεταβατική περίοδος και αυξημένη μοριοδότηση στην εμπειρία) είναι η μόνη ρεαλιστική, στηρίζεται από τους εργαζόμενους και αποτελεί μία από τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας (κατά τη συνεδρίαση στις 2 Δεκεμβρίου 2010).

Αν ο νεοεκλεγμένος Δήμαρχος της Αθήνας επιθυμεί να ακολουθήσει την πολιτική του κ. Ραγκούση δεν έχει παρά να το ζητήσει δημοσίως από τώρα πριν την ορκωμοσία του, αναλαμβάνοντας την ευθύνη.

Αλήθεια, για το χάος που επικρατεί στο ΧΥΤΑ Φυλής ποιος φταίει; Ο Ενιαίος Σύνδεσμος, οι εργαζόμενοι, τα Πρωτοδικεία ή μήπως ο Δήμος Αθηναίων;

Αποκλειστικά ως υπεύθυνος και γι’ αυτό το χάος εξαιτίας του οποίου ολόκληρη η Αττική κινδυνεύει να πνιγεί και πάλι στα σκουπίδια είναι ο κ. Ραγκούσης και η πολιτική του.

Εδώ και ένα χρόνο ζητάμε ως ΚΕΔΚΕ να προχωρήσει άμεσα ο περιφερειακός σχεδιασμός στην Αττική για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και ο κ. Ραγκούσης κάνει πως δεν καταλαβαίνει, ότι η καθυστέρηση αυτή θα οδηγήσει μετά από ενάμιση χρόνο την Αττική να μοιάζει με τη Νάπολη της Ιταλίας.

Υπενθυμίζω στον κ. Ραγκούση ότι οι δήμαρχοι έχουν ποινικές ευθύνες όταν πράττουν ενάντια στο νόμο ή ενάντια στις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτές είναι ομόφωνες.

Τέλος, ο κ. Ραγκούσης ας σταματήσει επιτέλους να υπακούει στις εντολές της τρόικας και ας ακούσει τη φωνή της λογικής, ξεπαγώνοντας τους δύο διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ που έχουν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό από τον Δήμο Αθηναίων για την άμεση πρόσληψη 330 εργαζομένων στον Δήμο και στην καθαριότητα και άλλων 290 στους βρεφονηπιακούς σταθμούς».