Για την κατηγορία που έχει προσάψει στον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας ότι ακολουθεί δόγμα Παπάγου στην εξωτερική πολιτική αλλά και την αποστολή επιπλέον αμυντικού εξοπλισμού στην Ουκρανία ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Οικονόμου, απαντώντας στον κ. Τσίπρα «έδειξε» τον Ταγίπ Ερντογάν.

Είπε: «Η Ελλάδα έχει ενισχύσει το γεωστρατηγικό της αποτύπωμα τα τελευταία χρόνια και αυτό φαίνεται στην στήριξη συμμάχων και εταίρων, στις συμφωνίες που έχει υπογράψει με μεγάλες δυνάμεις με συμμάχους, στην ενίσχυση της αποτρεπτικής μας δύναμης».

Και τόνισε με νόημα: «Αποτυπώνεται στην παρουσία και την αποδοχή που έχουν οι απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο εξωτερικό, αποδοχή που απέχει πάρα πολύ από αυτά που ηγέτες άλλων χωρών επιδιώκουν μάταια το τελευταίο διάστημα».

Για την αποστολή των τεθωρακισμένων και το ποιος θα πληρώσει το κόστος απάντησε: «Ό,τι είναι να πάει στην Ουκρανία πρώτα θα αντικατασταθεί και μετά θα πάει. Η διάσταση αποστολής αμυντικού υλικού στην Ουκρανία, είναι κάτι που αφορά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ μετά την πρώτη επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο Ζελένσκι και σε αυτό είμαστε ευθυγραμμισμένοι με τις αρχές της εξωτερικης μας πολιτικής. Αυτό πάντοτε συνδυάζεται με μια πολιτική που δεν αποδυναμώνει σε τίποτα τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας. Οτιδήποτε είχε δοθεί μέχρι τώρα ήταν υλικό που δεν χρησίμευσε στις ένοπλες δυνάμεις και θα αντικατασταθεί με πιο σύγχρονο βελτιωμένης γενιάς όπως θα γίνει και με τα συγκεκριμένα άρματα για να μην έχουμε καμία απώλεια επιχειρησιακή στις ένοπλες δυνάμεις για την άμυνα της χώρας».