Σε ανακοίνωση προέβη το κόμμα του Φώτη Κουβέλη με αφορμή την επίσκεψη του Ντομινίκ Στρος Καν στη χώρα μας. Σε αυτήν αναφέρει πως η κυβέρνηση όφειλε να στραφεί προς την Ε.Ε. και όχι το ΔΝΤ. Επίσης η Δημοκρατική Αριστερά τονίζει την ανάγκη για την προστασία των εργασιακών και κοινωνικώς δικαιωμάτων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η παρουσία του ΔΝΤ στη χώρα δεν ήταν αναπόφευκτη. Η κυβέρνηση είχε υποχρέωση να αξιώσει τη στήριξη της Ε.Ε. και μόνο. Η κυβέρνηση πρέπει σταθερά να αναζητεί την ευρωπαϊκή λύση, στηρίζοντας την πολιτική της ενότητας της Ε.Ε. και του πολιτικού ελέγχου της οικονομίας.

Η διεκδίκηση της κοινωνίας για την έξοδο της χώρας από τις ασφυκτικές ρυθμίσεις του Μνημονίου είναι παρούσα. Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, δεν πρέπει να συνοδευτεί με ένα νέο Μνημόνιο. Η υπονόμευση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων οδηγεί σε διάλυση του κοινωνικού ιστού.

Σήμερα, επιβάλλεται η προστασία της αμοιβής της μισθωτής εργασίας, η ενεργοποίηση των δημοσίων επενδύσεων, η στήριξη του κοινωνικού κράτους, η αναδιοργάνωση του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με σεβασμό στην εργασία και η εκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας».