«Την απαράδεκτη απόφαση του δικαστηρίου που ‘ρίχνει στα μαλακά’ τους καταστηματάρχες και αθωώνει τους 4 αστυνομικούς, που ευθύνονται για την αποτρόπαια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, όπως επίσης και την επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις στη Μάγδα Φύσσα, που ήταν παρούσα στη δικαστική αίθουσα» καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας (ΚΝΕ).

«Ειδικά για τους 4 αστυνομικούς κρίθηκε ‘εντός ορίων νόμιμης δράσης’ αυτό που ολόκληρη η κοινωνία είδε στα σχετικά βίντεο και καταδίκασε, δηλαδή την απρόκλητη επίθεση σε έναν άνθρωπο σε μισολιπόθυμη κατάσταση, ανήμπορο και αιμόφυρτο» επισημαίνει η νεολαία του ΚΚΕ και τονίζει καταλήγοντας στο σχόλιό της:

«Η προκλητική απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη, αφού ‘αθωώνει’ ακόμα και την απροσχημάτιστη αστυνομική βία. Στην πραγματικότητα, η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει ηχηρά τον ρόλο της δικαιοσύνης, που ως τμήμα του αστικού κράτους υπερασπίζεται τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Επιβεβαιώνεται ότι ασπίδα προστασίας απέναντι σε κάθε μορφή εκδήλωσης ρατσιστικής, ομοφοβικής συμπεριφοράς και βίας είναι η οργανωμένη πάλη, η συλλογική διεκδίκηση και η αλληλεγγύη».