Τη ναυπήγηση ενός «ημι-αεροπλανοφόρου» ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ναυπηγείο του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας του ο πρόεδρος της γειτονικής μας χώρας Ταγίπ Ερντογάν.

«Αυτή τη στιγμή ναυπηγήσαμε το ημιαεροπλανοφόρο μας. Έγινε η καθέλκυσή του. Με τη βοήθεια του Θεού, θα κάνουμε και το κανονικό αεροπλανοφόρο. Και όταν το ναυπηγήσουμε θα φτάσουμε σε διαφορετικό σημείο στις θάλασσες» επεσήμανε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Θα συνεχίσουμε να απογοητεύουμε όσους τρίβουν τα χέρια τους και περιμένουν να τα παρατήσει η Τουρκία όπως και να πέσει κάτω» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια εκπομπής ΣΗΜΕΡΑ του ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης (3/5) «ημι-αεροπλανοφόρο» δεν υπάρχει και στην πραγματικότητα η Τουρκία φαίνεται πως ναυπήγησε ελικοπτεροφόρο.

Η ομιλία Ερντογάν, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ Μανώλη Κωστίδη έγινε με φόντο μια μεγάλη φρεγάτα και τις λέξεις Mavi Vatanim που σημαίνουν Γαλάζια Πατρίδα.

Ωστόσο όπως παρατήρησε ο Μανώλης Κωστίδης δεν υπήρχε ο γνωστός χάρτης με τον οποίο η Τουρκία εκφράζει τις αλυτρωτικές τις επιδιώξεις. «Δεν αλλάζουν οι θέσεις της Τουρκίας, αλλά από θέμα οπτικής κάτι έχει αλλάξει», εξήγησε ο δημοσιογράφος.

Γερμανία – Τουρκία κοντράρονται για την καταδίκη Καβαλά

Η Τουρκία δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά της για την αντίδραση του Βερολίνου στην καταδίκη του επιχειρηματία Οσμάν Καβαλά.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τα έβαλε με τη Γερμανία κατηγορώντας την ανοιχτά πως αντιδρά γιατί χρηματοδοτούσε τον Καβαλά και διαμηνύει πως η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει παρεμβάσεις στα εσωτερικά της.

«Και ενώ υπάρχουν τόσες δικαστικές αποφάσεις για πολίτες της Τουρκίας, γιατί κάποιες χώρες βάζουν στο προσκήνιο τον Οσμάν Καβαλά; «Γιατί η Γερμανία καλεί τον πρέσβη μας στο υπουργείο Εξωτερικών για μια υπόθεση που αφορά δικό μας υπήκοο; ποιος ο λόγος; Διότι αυτοί τον χρηματοδοτούν, αυτοί τον χρησιμοποιούν. Διότι χρησιμοποιούν αυτούς τους ανθρώπους για να επέμβουν στο εσωτερικό της Τουρκίας. Κι εμείς, όπως ζήτησε ο πρόεδρός μας, καλέσαμε τον πρέσβη μας και τους ξεκαθαρίσαμε τα όριά μας. Δεν μπορείτε να κάνετε παρεμβάσεις στις εσωτερικές μας υποθέσεις» επεσήμανε ο Τσαβούσογλου.