Μπορεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να βρέθηκε χθες θετικός στον κορονοϊό, επιστρέφοντας από το ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο είναι τριπλά εμβολιασμένος και περνάει την ίωση με ήπια συμπτώματα, κάτι που του επιτρέπει να συνεχίσει να εργάζεται απρόσκοπτα από το σπίτι του όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του.

Στο πλαίσιο αυτό είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να ανακοινώσει ο ίδιος επισήμως αύριο ή μεθαύριο τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και των ανατιμήσεων. Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει δεν έχει ακόμη αποφασιστεί (μέσω του κινητού τηλεφώνου όπως έκανε χθες για να ανακοινώσει ότι νοσεί ή με κανονική κάμερα) ωστόσο κατά πάσα πιθανότητα θα προβεί στις ανακοινώσεις από το γραφείο του σπιτιού του.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανέφερε πως «γίνεται κάθε προσπάθεια προκειμένου να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα, ώστε να είναι ενισχυμένη και ουσιαστική η βοήθεια σε όλους τους κλάδους που πλήττονται από την κρίση». Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, αναμένεται να συνεχιστεί η υποστήριξης για τους λογαριασμός ρεύματος και φυσικού αερίου, θα ενισχυθεί η οικονομική στήριξη των πιο ευάλωτων και αδύναμων πολιτών για να αντιμετωπίσουν το κύμα της ακρίβειας και θα υπάρξει παρέμβαση στα καύσιμα, ώστε εκείνος που πηγαίνει και βάζει καύσιμα, να πληρώνει σε τιμή μικρότερη από εκείνη που αναγράφεται στην αντλία. Θα υπάρχουν και εκεί εισοδηματικά κριτήρια, πιο διευρυμένα από τα κριτήρια που θα υπάρχουν για την οικονομική ενίσχυση των πιο ευάλωτων.