Νέα έκκληση για εμβολιασμό έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπο, Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών εστιάζοντας στα δύο βασικά χαρακτηριστικά της πανδημίας που είναι αφενός η εκτόνωση των κρουσμάτων και αφετέρου η αυξημένη πίεση στο ΕΣΥ, τόσο σε απλές κλίνες, όσο και στις εντατικές εξαιτίας της Δέλτα. «Καλούμε όσους δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση να το πράξουν όχι μόνο για να μην χάσουν τα προνόμια των εμβολιασμένων αλλά για να θωρακιστούν» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η πορεία της πανδημίας εξακολουθεί να είναι δύσκολη αλλά με σχέδιο θα ανταποκριθούμε στο μέγιστο δυνατό».

Για την 4η δόση

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τους ανοσοκατεσταλμένους, προκειμένου να κλείσουν το ραντεβού τους για την 4η δόση, ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς αν υπάρχει σχεδιασμός για την 4η δόση στο σύνολο του πληθυσμού απάντησε αρνητικά λέγοντας: «Δεν υπάρχει σχεδιασμός για την τέταρτη δόση. Αυτά συζητιούνται και αποφασίζονται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Τα χαρακτηριστικά αξιολογούνται και σταθμίζονται διαρκώς».

Για τους θανάτους

«Προφανώς και ο αριθμός των θανάτων μας απασχολεί. Στο δημόσιο διάλογο έχουν δοθεί εξηγήσεις για το θέμα αυτό. Συνδέεται ο αριθμός των θανάτων με το υψηλό ποσοστό ανεμβολίαστων, με νοσήματα που έχουν οι ασθενείς και προφανώς με τις αδυναμίες του ΕΣΥ. Η χώρα μας εξακολουθεί να παραμένει κάτω από το ευρωπαϊκό μέσο όρο σε θανάτους. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων πεθαίνουν είναι ανεμβολίαστοι. Η κυβέρνηση έκανε και θα εξακολουθήσει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οικονόμου για τελετή υποδοχής των Ραφάλ: Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να μην στείλει εκπρόσωπό του – Ιστορικό γεγονός, δεν μπαίνουμε σε πολιτική αντιπαράθεση

«Η κυβέρνηση δεν θα μπει σε πολιτική αντιπαράθεση για ένα γεγονός που κάνει τους Έλληνες να αισθάνονται ασφαλέστεροι και περήφανοι» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για το σποτ που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την έλευση των 6 Ραφάλ και το οποίο συνοδεύεται από το λογότυπο της ΝΔ αλλά και για το γεγονός ότι δεν κλήθηκαν στην τελετή παράδοσής τους στην Τανάγρα οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Πρόσθεσε δε: «ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση ήταν εκεί, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να μη στείλει εκπρόσωπό του. Δεν θα μπούμε σε πολιτική αντιπαράθεση για όσους από μικροψυχία ή μεμψιμοιρία εξακολουθούν να κάνουν κριτική για ένα ιστορικό γεγονός».

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για μία γεωστρατηγική εξέλιξη μέγιστης σημασίας, γιατί – όπως είπε – «τα νέα μαχητικά καθιστούν την Αεροπορία μας μία από τις ισχυρές στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο, κάτι που προσδίδει προστιθέμενη αξία και ειδικό βάρος στην ευελιξία της διπλωματίας μας, αλλά και τις πολύπλευρες συμμαχίες της χώρας μας».