Την ανάγκη για μια συμφωνία η οποία θα ανοίγει το θέμα του χρέους και να μην κλείνει την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χουντή, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Άλφα».

«Δεν θέλουμε μια συμφωνία για τη συμφωνία για να λύσουμε απλώς το πρόβλημα της ρευστότητας» ανέφερε ο κ. Χουντής και σημείωσε πως «όταν συζητάμε για το χρέος, συζητάμε και για το θέμα της ρευστότητας».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επέμεινε για μια πολιτική συμφωνία και επισήμανε ότι «δεν μπορούν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, όπως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να ζητούν και μάλιστα με εκβιαστικό τρόπο, μέσω της χρηματοδότησης, πράγματα που είναι έξω από τις συνθήκες και παραβιάζουν τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, δηλαδή τους κανόνες της ΕΕ».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χουντής ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός στο Συμβούλιο Αρχηγών στη Ρίγα θα τους θέσει προ των ευθυνών τους, «δηλαδή αν θέλουν με εκβιασμούς να πάνε μια χώρα στην οικονομική και κοινωνική κατάπτωση και να εκβιάσουν πολιτικά μια κυβέρνηση που ενδεχομένως δεν τους αρέσει, ή αν θέλουν πράγματι να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα στην Ελλάδα και να μπορέσει να αντιμετωπιστεί και στην Ευρώπη».