Σε τέσσερις μήνε αναμένεται να είναι έτοιμη ώστε να αναλάβει τα καθήκοντά της πανεπιστημιακή αστυνομία (Ομάδα Προστασία Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων ΟΠΠΙ) η οποία σύμφωνα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο θα χρησιμοποιεί για «τη φρούρηση Πανεπιστημίων στα οποία υπάρχει πρόβλημα φύλαξης όπως η ΑΣΟΕΕ, και σε όποια άλλα Ιδρύματα το ζητήσουν οι πρυτάνεις».

Όπως είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη την Παρασκευή (14/1) «τα μέλη της ΟΠΠΙ ανέλαβαν καθήκοντα σήμερα, την Κυριακή παρουσιάζονται Κομοτηνή, και τη Δευτέρα αρχίζει η εκπαίδευσή τους η οποία θα διαρκέσει τέσσερις μήνες».

«Θα ενταχθούν στα πανεπιστήμια», εξήγησε ο υπουργός, με βάση το σχέδιο που έχουν φτιάξει οι πρυτάνεις που ζητούν την ύπαρξη της ΟΠΠΙ, ενώ σε όσα πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν χρειάζεται, δεν θα πάνε. 

«Η ελληνική αστυνομία έχει τη δυνατότητα να παρέμβει. Πέντε φορές τους τελευταίους 2,5  μήνες η αστυνομία μπήκε στα Πανεπιστήμια για να γκρεμίσει παράγκες» σημείωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σακελλαροπούλου - Θεοδωρικάκος

«Χρειαζόμαστε τάξη και ασφάλεια στη χώρα»

«Το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας θέλει τα πανεπιστήμια να λειτουργούν και τα παιδιά να είναι απολύτως ασφαλή» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Χρειαζόμαστε τάξη και ασφάλεια στη χώρα και αυτό περνάει μέσα από την προστασία των πολιτών» τόνισε.

«Η ασφάλεια μέσα στο πανεπιστήμιο είναι καθολικό αίτημα της ελληνικής κοινωνίας» υπογράμμισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Μπήκε τέλος στην ανομία» δήλωσε κλείνοντας.