Ο υφυπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Τέρενς Κουίκ, μετά το τέλος της σύσκεψης που έγινε με την συμμετοχή εκπροσώπων της UEFA και της ΕΠΟ με θέμα την ποδοσφαιρική βία, και σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου των “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ”, χαρακτήρισε «πολύ θετικό» το κλίμα στο οποίο διεξήχθη η σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της UEFA Τζιάνι Ινφαντίνο και στην οποία συμμετείχαν μετά από πρότασή του κ. Κουίκ και οι βουλευτές τομεάρχες όλων των κομμάτων.

Ο κ. Κουίκ είπε ότι έγιναν κατανοητές και οι κόκκινες γραμμές της UEFA, αλλά και οι ανυποχώρητες θέσεις της κυβέρνησης να παταχτεί η βία στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ελλάδας, αλλά και στα γήπεδα άλλων αθλημάτων στα οποία επίσης έχουν σημειωθεί περιστατικά βίας.

Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μετά το τέλος αυτής της σύσκεψης «έχουν γεφυρωθεί πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις κράτους – ΕΠΟ και κράτους – UEFA, σε μία κοινή προσπάθεια να καταπολεμηθεί η βία και όλες οι πρωτογενείς πηγές της».

Πρόσθεσε επιπλέον ότι κατέστη απολύτως σαφές στον κ. Ινφαντίνο πως «δεν υπάρχει θέμα αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ και θα διασφαλιστεί μέσα στο νομοσχέδιο».

«Υπήρξε, επίσης, πολύ σημαντική σύγκλιση και στο μείζον θέμα της συμμετοχής τακτικών δικαστών στις αντίστοιχες αθλητικές επιτροπές, αλλά χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε υπουργική ανάμειξη. Και στο θέμα αυτό, η λύση θα δοθεί σε συνεργασία με την ΕΠΟ» ανέφερε ο κ. Κουίκ τονίζοντας ότι οι ΑΝΕΛ «ξεκαθάρισαν και στον κ. Ινφαντίνο, ότι δεν θα βάλουμε σε κίνδυνο το ελληνικό ποδόσφαιρο, με το ενδεχόμενο GREXIT, αλλά ζητάμε και την εσωτερική διεργασία UEFA – ΕΠΟ, ώστε να βοηθηθούμε στο αιτούμενο, που είναι η καταπολέμηση της βίας».

Στις δηλώσεις του ο κ. Κουίκ εμφανίστηκε πλήρως ικανοποιημένος «για τις θέσεις που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι βουλευτές όλων των παρισταμένων κομμάτων, που αποδεικνύει ότι η βία και η αντιμετώπισή της δεν έχει κομματικά πρόσημα».