Τον γύρο του διαδικτύου έκανε το συγκινητικό γράμμα ενός 10χρονου από την Κρήτη, ο οποίος απευθυνόμενος στον Άγιο Βασίλη τού ζήτησε μία κρητική λύρα για να μπορεί να παίζει μουσική στους φίλους του.

Ο μικρός Χρήστος Ξανθός ζει με την οικογένειά του στους οικίσκους οι οποίοι στήθηκαν μετά τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου. Μαζί με το σπίτι του, χάθηκε και η αγαπημένη του λύρα.

Ωστόσο, όταν ο μικρός Χρήστος έγραφε το περίφημα γράμμα στον Άγιο Βασίλη, σίγουρα δεν φανταζόταν ότι αυτό θα έφτανε μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου και ότι λίγες ημέρες αργότερα θα συνομιλούσε με το γραφείο του… πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, υπήρξε επικοινωνία με την οικογένεια και ήδη ετοιμάζεται ένα πακέτο με παραλήπτη τον μικρό Χρήστο. Μάλιστα, όπως αναφέρει στο τοπικό μέσο η μητέρα του, ζήτησαν να μιλήσουν με τον ίδιο τον μικρό μαθητή, ο οποίος στην ερώτηση τι να περιλαμβάνει το πακέτο, απάντησε «ό,τι θέλετε εσείς».

Για μια ακόμα φορά η μητέρα του Χρήστου, τονίζει ότι η οικογένεια δεν βρίσκει λόγια να εκφράσει τα συναισθήματά της, για όλα αυτά τα μηνύματα αγάπης που έχει δεχτεί τα τελευταία 24ωρα από ανθρώπους που θέλουν να τους στηρίξουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιθυμία του 10χρονου μαθητή, συγκίνησε ακόμα και Κρήτες ομογενείς, οι οποίοι με μηνύματα στο εν λόγω τοπικό μέσο, εκφράζουν την πρόθεσή τους να χαρίσουν μια νέα λύρα στον Χρήστο ώστε να συνεχίσει τα μαθήματά του. Όπως όλα δείχνουν, τις επόμενες ημέρες, ο Χρήστος θα βρεθεί με ένα… πλεόνασμα λυρών και αγάπης, για να ξεκινήσει με αισιοδοξία τη νέα χρονιά.