Το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα» – Αναρρωτήριο Πεντέλης επισκέφτηκε την Τετάρτη (22/12) η Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία παρακολούθησε τη χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στους θαλάμους φιλοξενίας βρεφών και δημιουργικής απασχόλησης και ενημερώθηκε για το έργο και τους σκοπούς του παραρτήματος.

«Η Πολιτεία έχει χρέος απέναντι σε όσα βρέφη και νήπια έχουν ανάγκη από στοργική μέριμνα και φροντίδα»

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ για να υπογραμμίσω το χρέος της Πολιτείας απέναντι σε όσα βρέφη και νήπια έχουν ανάγκη από στοργική μέριμνα και φροντίδα» είπε σε δήλωσή της όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «όλα αυτά τα παιδάκια που στερούνται το οικογενειακό περιβάλλον, επιζητούν την ασφάλεια και την αγάπη που θα φωτίσει τη ζωή τους και θα διασφαλίσει την υγιή, ψυχική και σωματική τους ανάπτυξη».

Τέλος, η πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ευχή σύντομα να βρεθεί για όλα μια οικογένεια που θα τα αγκαλιάσει και ευχήθηκε στους φροντιστές τους δύναμη στο έργο τους, που, όπως σημείωσε, «απαιτεί πλούτο ψυχής και υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης», καθώς και «καλά Χριστούγεννα».