Πυροσβεστική παρέμβαση για την αποκλιμάκωση της πολεμικής με αφορμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την μεταφορά των αποθεματικών 1.500 φορέων της Γενικής Κυβέρνησης σε ειδικό λογαριασμό διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδος αναμένεται να αναλάβει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας σκέφτεται να καλέσει στη Βουλή τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ και τους περιφερειάρχες για ενημέρωση για τους λόγους γι τους οποίους λήφθηκε η απόφαση για την υιοθέτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά και για διαβεβαιώσεις ότι οι ΟΤΑ δεν έχουν κανέναν λόγο να ανησυχούν για τα αποθεματικά τους, τονίζοντας ότι οι οριακές συγκυρίες που διαμορφώνονται από τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις απαιτούν τη συμβολή όλων στο μέτρο των δυνατοτήτων τους.

Πάντως από το Μέγαρο Μαξίμου συνομιλητές του πρωθυπουργού δεν έχουν κρύψει τη δυσαρέσκειά τους για τις αντιδράσεις των ΟΤΑ, σημειώνοντας ότι «στην απευκταία περίπτωση που συνέβαινε ένα ατύχημα στη χώρα, οι δήμοι και οι περιφέρειες θα ήταν σε καλύτερη μοίρα επειδή θα είχαν τα αποθεματικά τους;»