Ως τους καλύτερους αγγελιαφόρους στην προσπάθεια της Ελλάδας να έχει φιλικές και διευρυμένες σχέσεις με όλες τις χώρες του κόσμου, χαρακτήρισε τα μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ), μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με το Διοικητικό της Συμβούλιο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, υπεύθυνος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκος Χουντής.

Ο κ. Χουντής αναγνώρισε ως πολύ σημαντική τη συμβολή των βουλευτών ελληνικής καταγωγής για την κατανόηση των ζητημάτων της χώρας μας στο εξωτερικό, αλλά και απαραίτητο στοιχείο για την Ελλάδα στην πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της, εκμεταλλευομένη τη δυνατότητα ότι ο Ελληνισμός της Διασποράς είναι παντού.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συνδρομή τους στις προσπάθειες του ελληνικού λαού να βγει από την οικονομική κρίση και να μπει στην ανάπτυξη, καθώς επίσης και στην προώθηση των εθνικών μας θεμάτων.

Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι η ελληνική Πολιτεία θα σταθεί συμπαραστάτης στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει η Διασπορά και ο ελληνισμός σε διάφορες χώρες.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης, Ιωάννης Πανταζόπουλος, εξέφρασε τη στήριξη της ΠαΔΕΕ στις προσπάθειες της ελληνικής Πολιτείας και δεσμεύτηκε ότι τα μέλη της θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο υπέρ της Ελλάδας στις χώρες όπου εκλέγονται. Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την επιστολή των Ελληνοαμαερικανών βουλευτών στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να ενώσει και αυτός τη δική του φωνή υπέρ της χώρας μας.

«Όλοι είμαστε σύμμαχοι με την πατρίδα μας» τόνισε και προσέθεσε: «Μπορεί να είμαστε στο εξωτερικό, να εκλεγόμαστε από μη Έλληνες, όμως πολλοί αγαπάνε την Ελλάδα. Έχουμε πολλούς φίλους στο εξωτερικό και η εικόνα της Ελλάδας έξω είναι καλή».