Αναστάτωση και προβληματισμό έχει προκαλέσει ένσταση για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών του ΚΙΝΑΛ για νοθεία σε εκλογικό κέντρο της Κισάμου Χανίων. Την ένσταση υπέβαλε ο επόπτης νομού Χανίων για την εκλογική διαδικασία κ. Ιπποκράτης Μανουδάκης, στην Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ).

Του ανταποκριτή μας από το Flashnews.gr στην Κρήτη

Σύμφωνα με την ένσταση μετά από έλεγχο και αντιπαραβολή των στοιχείων της εκλογικής διαδικασίας, διαπιστώθηκε εκτεταμένη νοθεία σε εκλογικό κέντρο της Κισάμου Χανίων, ιδιαίτερης πατρίδας του δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, ο οποίος στηρίζει την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη για την προεδρία του ΚΙΝ.ΑΛ.

Όπως καταγράφεται στην ένταση, διαπιστώθηκε ότι ενώ διαπιστεύτηκαν με ηλεκτρονικό τρόπο και με φυσική παρουσία 347 πολίτες, τελικά στην κάλπη εμφανίστηκαν 441 ψηφοδέλτια, κάτι που σημαίνει πως 94 ψηφοδέλτια μπήκαν στην κάλπη χωρίς να έχουν ριχτεί από διαπιστευμένους ψηφοφόρους.

«Είναι ντροπή για την παράταξή μας»

Όπως δήλωσε ο κ. Μανουδάκης στο Flashnews.gr: «Είναι ντροπή για την παράταξή μας, σε μια γιορτή δημοκρατίας, όπως η εκλογή του νέου μας προέδρου, να έχουν ψηφίσει και τα δέντρα, όπως την εποχή της ΕΡΕ. Όμως δεν μας προκαλεί έκπληξη, γιατί οι τακτικές αυτές είναι συνεπείς με τον επερχόμενο παλαιοκομματισμό, που διεκδικεί την αρχηγία του χώρου, ο οποίος στάθηκε απέναντι σε αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές».

Να σημειωθεί πως δεν αποκλείεται το θέμα να έχει και νομική συνέχεια, ενώ προβληματισμός επικρατεί για το αν υπήρξαν ανάλογα φαινόμενα και σε άλλες περιοχές της χώρας, ειδικά στην περιφέρεια.