Σε όλες τις μεγάλες πόλεις θα επιχειρήσει να περιοδεύσει σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας μέχρι και τη διεξαγωγή του 3ου συνεδρίου του κόμματος, στις αρχές του επόμενου έτους και στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται σήμερα Πέμπτη να βρεθεί στη Λάρισα και την Παρασκευή στον Βόλο, ενώ ήδη έχει επισκεφθεί την Εύβοια και τη Θράκη.

Όπως τονίζουν συνεργάτες του από την Κουμουνδούρου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια των επαφών που θα έχει με τοπικούς φορείς, μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων και απλούς πολίτες, θα καταγγείλει για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την πανδημία, κάνοντας λόγο για οικτρή αποτυχία, αφού ο πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει τρεις φορές το τέλος της πανδημίας αλλά στην πράξη βρισκόμαστε στο σημείο να μετράμε καθημερινά 100 νεκρούς και τα κρούσματα να έχουν σκαρφαλώσει ημερησίως στις 8.000. Παράλληλα θα επικρίνει την κυβέρνηση και για την ακρίβεια που μαστίζει την αγορά στον απόηχο των όσων ειπώθηκαν και το μεσημέρι της Δευτέρας στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής για το ίδιο θέμα, μια συζήτηση που πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του ίδιου του κ. Τσίπρα.

Από την άλλη πλευρά οι επισκέψεις ανά την Ελλάδα έχουν και έναν ακόμη σκοπό. Να επιχειρηθεί μέσω της «πορείας προς τον λαό» να κλείσει η δημοσκοπική ψαλίδα που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία η οποία κινείται πάνω από τις δέκα ποσοστιαίες μονάδες σε όλες τις τελευταίες μετρήσεις. Επίσης η Κουμουνδούρου δεν θα ήθελε για κανέναν λόγο να αιφνιδιαστεί στην περίπτωση που το Μέγαρο Μαξίμου αποφασίσει να προκηρύξει την άνοιξη πρόωρες εθνικές εκλογές – παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαψεύδει σε όλους τους τόνους ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Επίσης θα επιχειρηθεί να διευρυνθεί ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, ιδίως κατά την παρούσα χρονική συγκυρία που καταδεικνύει ότι το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται στα πάνω του εξαιτίας των εσωκομματικών εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου. Για παράδειγμα η Θεσσαλία στην οποία θα βρεθεί σήμερα ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, είναι μια περιοχή στην οποία περιόδευσε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα ο Νίκος Ανδρουλάκης και η επίσκεψη κρίθηκε επιτυχημένη.