Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στη συζήτηση στη Βουλή, ανέφερε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αρνητής της πραγματικότητας για την ακρίβεια.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι αρνητής της πραγματικότητας. Παρακολουθώ τον πρωθυπουργό να μας λέει για μία ακόμα φορά ότι είναι προσωρινή η κρίση της ακρίβειας, και θα περάσει. Τα ίδια δηλαδή που μας έλεγε τρεις φορές και με την πανδημία, ότι είχε τελειώσει και πως βρισκόμασταν στο τελευταίο μίλι. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Κριστίν Λαγκάρντ όμως, προεξοφλεί πως η κρίση ήρθε για να μείνει, αυτή η άνοδος των τιμών της ενέργειας και ο συνεπακόλουθος αντίκτυπος στον πληθωρισμό της Ευρώπης, θα διαρκέσουν ενδεχομένως περισσότερο από την πανδημία. Ας συνειδητοποιήσει λοιπόν ο μέσος πολίτης ποιο είναι το επίπεδο της παρέμβασης του κ. Μητσοτάκη» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Συμφωνώ με τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Η πολιτική που ακολουθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μεροληπτική υπέρ του ένα 1% των πολιτών και το υπόλοιπο 99% βιώνει την κρίση. Που βρίσκεται η μεσαία τάξη μέσα σε αυτό το φάσμα κύριε Μητσοτάκη, στους ευνοημένους ή σε αυτούς που σήμερα πληρώνουν το μάρμαρο; Ποιες καταθέτουμε προτάσεις τις οποίες απορρίπτετε. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έρχεται και προτείνει μία εργαλειοθήκη. Προτείνει αναστολή πληρωμών για τους ευάλωτους καταναλωτές, όχι ρευματοκοπές, μείωση φορολογικών συντελεστών στους ευάλωτους, φόρος κατανάλωσης και ελέγχεις τα καρτέλ. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει δύο τροπολογίες ενσωματώνοντας τις ρευματοκοπές, την αναστολή πληρωμών στους ευάλωτους, και την μείωση των φορολογικών συντελεστών. Και τις αρνείστε, τις καταψηφίζετε. Δεν αρνείστε μονάχα τις δικές μας προτάσεις, αλλά και της Κομισιόν».