«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι ένα παντοτινό σύμβολο των αγώνων για τη Δημοκρατία», επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Facebook ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης, για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

«Τιμώντας τους αγώνες εκείνης της γενιάς, καλούμαστε να απαντήσουμε στις προκλήσεις του σήμερα. Η ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών και του κράτους Δικαίου, η μείωση των ανισοτήτων, η υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης είναι καθήκον των δημοκρατικών πολιτών», προσθέτει ο κ. Γαϊτάνης.

Και καταλήγει: «Η επιτυχής αντιμετώπιση τους θα δημιουργήσει συνθήκες ευημερίας και ασφάλειας για όλους και τελικά θα ενισχύσει ουσιαστικά τη φιλελεύθερη δημοκρατία μας. Έτσι, το πνεύμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα παραμείνει επίκαιρο».

Πολυτεχνείο – ΟΝΝΕΔ: «Μια υπενθύμιση χρέους προς τη Δημοκρατία»

«Η επέτειος του Πολυτεχνείου αποτελεί ένα διαχρονικό σύμβολο της δημοκρατίας και της ενότητας. Έρχεται να μας υπενθυμίσει τη σημασία της κοινής προσπάθειας για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της δικαιοσύνης» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ.

Επισημαίνει ότι 48 χρόνια μετά, τα ιδανικά, για τα οποία αγωνίστηκε τότε η νεολαία απέναντι στο δικτατορικό καθεστώς, εξακολουθούν να μας εμπνέουν για να δώσουμε απαντήσεις στις σύγχρονες προκλήσεις για την πατρίδα και τους συμπολίτες μας. «Οι νέοι θα είμαστε για ακόμα μια φορά πρωταγωνιστές στις εξελίξεις, σε μια Ελλάδα που αλλάζει, που τολμά, που δημιουργεί, που προοδεύει» υπογραμμίζει.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης ανέφερε: «Σαράντα οκτώ χρόνια μετά, η επέτειος του Πολυτεχνείου αποτελεί για όλους μια υπενθύμιση χρέους προς τη Δημοκρατία. Μένουμε ενωμένοι, μακριά από διχασμούς, και προχωράμε όλοι μαζί με ασφάλεια και αισιοδοξία στην Ελλάδα που αλλάζει. Σε αυτή την Ελλάδα, οι νέοι είμαστε στο επίκεντρο».