Την στρατηγική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και για την πρόληψη σε χρόνια νοσήματα ξεδίπλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων στη Βουλή. Ωστόσο μετά την τοποθέτησή του σε πηγαδάκι με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει lockdown, εξηγώντας ότι αυτή είναι η προσέγγιση όλων των χωρών που δοκιμάζονται σήμερα από την πανδημία.

«Δεν είμαστε οι μόνοι που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέταρτο κύμα» σημείωσε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας: «Το σημαντικό είναι να μην βλέπετε μόνο τον αριθμό των κρουσμάτων. Τα κρούσματα είναι αυξημένα και υπάρχει αυξητική τάση, αυτό δεν αμφισβητείται, όμως ταυτόχρονα είμαστε πρωταθλητές στην Ευρώπη στα τεστ. Άρα, αυτό το οποίο μας απασχολεί περισσότερο είναι η θετικότητα και λιγότερο ο απόλυτος αριθμός των κρουσμάτων».

Παραδέχθηκε δε ότι «υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ, όχι ευκαταφρόνητη, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, καμία σχέση με αυτό το οποίο είχαμε δει πέρυσι τον Νοέμβριο». Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι: «Είμαστε πολύ πιο έτοιμοι αυτή τη φορά. Αλλά αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή από τη στιγμή που υπάρχει το εμβόλιο να μην πάμε σε lockdown». Πρόσθεσε τέλος ότι: «Χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα που έχουμε στην διάθεσή μας συμπεριλαμβανομένης και της εξατομικευμένης επικοινωνίας για να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να κάνουν το σωστό».