«Αβάσταχτη οδύνη για τον άδικο και πρόωρο θάνατο της Φώφης Γεννηματά», εκφράζει σε μήνυμά του ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Όπως επισημαίνει, «ήταν πολύ δύσκολο να συμφιλιωθούμε με την ιδέα της ευαλωτότητος μιας τόσο δυνατής και σπουδαίας γυναίκας. Είναι ακόμη πιο δύσκολο να δεχθούμε τώρα ότι δεν θα είναι εδώ για όλους».

Η Φώφη Γεννηματά «αφήνει πίσω της ένα παράδειγμα θάρρους και αξιοπρέπειας, μαχητικότητας και πίστης σε ένα πιο δίκαιο κόσμο», προσθέτει.

«Θερμά συλλυπητήρια σε όλους τους δικούς της», κατέληξε, στη δήλωσή του, ο κ. Παπούλιας.

Εθνικό πένθος την Τετάρτη

Εθνικό πένθος για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, κηρύχθηκε για την Τετάρτη, την ημέρα τέλεσης και της κηδείας της.

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κηδείας της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, κηρύσσεται εθνικό πένθος», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Σημειώνεται πως η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα τελεστεί δημοσία δαπάνη με τιμές εν ενεργείας υπουργού.

Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, ως ελάχιστο φόρο τιμής «για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής».