Δεύτερο επεισόδιο μεταξύ της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, σημειώθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής που θέμα είχε την αίτηση άρσης ασυλίας του κ. Γεωργιάδη.

Τα αίματα άναψαν μετά την παρέμβαση της κα Κωνσταντοπούλου η οποία ζήτησε την αναβολή της διαδικασίας, επικαλούμενη το γεγονός ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν έλαβαν άδεια να συμμετέχουν και να ψηφίσουν, κάτι που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο κ. Βενιζέλος είχε εξαπολύσει επίθεση κατά της προέδρου της Βουλής, κατηγορώντας την ότι παραβιάζει τη «διάκριση των εξουσιών» και πως επιχειρεί να «επηρεάσει την κρίση της δικαιοσύνης στο θέμα της Χρυσής Αυγής.

Ωστόσο, αργότερα, κατά την πορεία της συνεδρίασης, σημειώθηκε και δεύτερο επεισόδιο μεταξύ των δύο.

Ο κ. Βενιζέλος ζητούσε επιμόνως το λόγο που τελικά η κα. Κωνσταντοπούλου του έδωσε λέγοντας: «Αφού τον στερηθήκατε τόσο καιρό να σας τον δώσω».

«Μην είστε ειρωνική, μην είστε απρεπής, μην είστε αλαζονική», είπε ο κ . Βενιζέλος και κατηγόρησε την πρόεδρο της Βουλής ότι με τον τρόπο που ενεργεί παραβιάσει τον κανονισμό, αλλά και το Σύνταγμα.

«Συντελείτε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχασε την ευκαιρία να πετάξει και ένα «καρφί» προς την κυβέρνηση: «Πότε θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή την παράταση του Μνημονίου για να την ψηφίσει η Βουλή;».

«Αυτή η Βουλή παράταση του Μνημονίου δεν θα ψηφίσει, μην αγωνιάτε», απάντησε η κα Κωνσταντοπούλου.

Δείτε το βίντεο…