Επίδειξη δύναμης ετοιμάζεται να κάνει σύμφωνα με πληροφορίες η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά ως προς τη συλλογή υπογραφών για τις εσωκομματικές εκλογές.

Σύμφωνα με το καταστατικό, οι υποψήφιοι για την αρχηγία θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή που μας έρχεται, 15 Οκτωβρίου, να καταθέσουν ο καθένας 5.000 υπογραφές στήριξης από μέλη του κόμματος ή νέα μέλη που θα γραφτούν μέχρι εκείνη την ημέρα.

Όπως όλα δείχνουν, δύσκολα θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν και οι τέσσερις ενδιαφερόμενοι (Φώφη Γεννηματά, Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Καστανίδης) από τόσες πολλές υπογραφές.

Ένας από τους τρεις υποψήφιους άνδρες μάλλον θα τεθεί εξαρχής εκτός κούρσας. Η κ. Γεννηματά όμως, όπως αναφέρουν συνεργάτες της στο Νewsbeast, δεν θα συγκεντρώσει απλώς 5.000 υπογραφές αλλά περισσότερες, κάνοντας επίδειξη δύναμης ενόψει της εκστρατείας των εσωκομματικών εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου.

Μάλιστα ανάμεσα στα ονόματα που θα φιγουράρουν για τη στήριξη της υποψηφιότητάς της θα είναι πυρήνες του Κινήματος Αλλαγής αλλά και απλά μέλη σε επίπεδο κοινωνίας. Η συλλογή των υπογραφών γίνεται και δια ζώσης και ηλεκτρονικά με την αποστολή μηνυμάτων στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των μελών του μητρώου. Παράλληλα έχουν σταλεί γραπτά μηνύματα SMS στα κινητά τηλέφωνα με τον σύνδεσμο που παραπέμπει στην αντίστοιχη πλατφόρμα συλλογής υπογραφών στήριξης.