Περιοδεία στις πληγείσες -από την κακοκαιρία- περιοχές της Βόρειας Εύβοιας πραγματοποιεί σήμερα, Δευτέρα (11/10) κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλο να τονίζει ότι «η εικόνα που αντικρίζουμε εδώ στη βόρεια Εύβοια μετά από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού και τις προχθεσινές πλημμύρες είναι εικόνα καταστροφής και πλήρους εγκατάλειψης».

«Αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν γίνει, δεν υπάρχουν καν μελέτες. Αντιθέτως, αυτό που προωθείται είναι μια υποτιθέμενη ολιστική παρέμβαση, η οποία όμως αφήνει στην τύχη της την όλη περιοχή», σημείωσε, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει ένας συγκροτημένος άρτιος σχεδιασμός για άμεσες παρεμβάσεις που είναι απολύτως αναγκαίες έτσι ώστε να μην συμβαίνουν καταστροφές όπως αυτή που βλέπετε εδώ δίπλα σας». «Στην πραγματικότητα τα νερά που κατέβαιναν από το βουνό, και εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών, δεν είχαν πού να πάνε και διέλυσαν τα πάντα στο πέρασμά τους», πρόσθεσε, ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση «τεράστια πολιτική ευθύνη». «Έχει εγκαταλείψει και επιχειρησιακά και πολιτικά την Βόρεια Εύβοια στην τύχη της και το μόνο θέμα που ενδιαφέρει είναι να προωθεί business και deals για την εκμετάλλευση και την αξιοποίηση της περιοχής για σκοπούς αλλότριους από τους σκοπούς των κατοίκων και τα συμφέροντα των κατοίκων», σχολίασε.

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Εύβοια

«Από τη δική μας πλευρά θα συνεχίσουμε την αυτοψία σε όλη την περιοχή, γιατί όσο προχωράτε προς τα πάνω τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα. Οι παραλίες έχουν καταστραφεί, οι περιουσίες έχουν καταστραφεί, σε μια συνθήκη που ήταν προεξοφλημένη», ανέφερε ο ίδιος, παραπέμποντας σε δηλώσεις μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, οπότε «όλοι μιλούσαν για την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα, έτσι ώστε να προστατευτεί η περιοχή από ενδεχόμενες βροχές και πλημμύρες». «Όχι απλώς ενδεχόμενες, αλλά από τις βέβαιες βροχές. Και σήμερα βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση, να αντικρίζουμε αυτές τις εικόνες καταστροφής και εγκατάλειψης», συμπλήρωσε και κατέληξε:

«Από την δική μας πλευρά είμαστε στο πλευρό των κατοίκων και θα προωθήσουμε άμεσα τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την βοήθεια και την αλληλεγγύη στους ανθρώπους της περιοχής».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.