Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες και συνεννοήσεις πριν την υπογραφή της αμοιβαίας συνεργασίας με τις ΗΠΑ που θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών επισήμανε ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική συμφωνία η οποία ενισχύει το στρατηγικό αλλά και στρατιωτικό αποτύπωμα των ΗΠΑ στην χώρα μας, μια συμφωνία που είναι μια ακόμα επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης.

Πρόσθεσε δε: «Μένοντας στο τελικό αποτέλεσμα έτσι όπως διαμορφώνεται είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνεται στην συμφωνία τόπος κοντά στα χερσαία μας σύνορα στον Έβρο με την ιδιαίτερη σημασία που έχει αυτό για λόγους που όλοι αντιλαμβάνονται και με ακόμα την πιο αυξημένη σημασία που έχει αποκτήσει η Αλεξανδρούπολη ως τόπος μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου. Ένας χώρος που θα επιτρέπει στις αμερικανικές δυνάμεις να μεταφέρουν υλικό στα Βαλκάνια παρακάμπτοντας τα Στενά, μια ακόμα απόδειξη του κύρους και της στρατηγικής σημασίας που αποκτά η χώρα μας» και συμπλήρωσε:

«Και η αξιοποίηση αντίστοιχου χώρου στα νησιά πολλαπλασιάζει τις δυνατότητες και της χώρας και των ΗΠΑ για την παρουσία τους στην ανατολική Μεσόγειο. Είναι μια σημαντική συμφωνία αυτή που θα υπογραφεί και θα αναβαθμίσει το γεωστρατηγικό μας αποτύπωμα».