Δεκαπενταμελής αντιπροσωπεία του Κινήματος Πέντε Αστέρων μετέβη το μεσημέρι της Τετάρτης στην ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη για να εκφράσει τη συμπαράστασή της προς την Ελλάδα.

Οι 12 βουλευτές και 3 γερουσιαστές των Πέντε Αστέρων, έγιναν δεκτοί από τον έλληνα πρεσβευτή Θεμιστοκλή Δεμίρη, στον οποίο εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους και την άποψή τους ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο μέτωπο των χωρών του Νότου, για να ξεπερασθεί η πολιτική της λιτότητας.

Ο κ. Δεμίρης, από την πλευρά του, εξήγησε ότι στόχος της Ελλάδας είναι να μπορέσει να βρεθεί μια λύση και μια νέα κοινωνική διάσταση, αποδεκτή από όλη την Ευρώπη, προς το γενικότερο όφελος, και να αποφευχθεί η διάσπαση Βορρά- Νότου.

Επίσης, ο βουλευτής των Πέντε Αστέρων, Κάρλο Σιμπίλια, διαβίβασε αίτημα του ιδρυτή των Πέντε Αστέρων-Cinue Stelle, Μπέπε Γκρίλο, για συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάννη Βαρουφάκη.

Από την άλλη, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, στη Ρώμη, το συνδικάτο Cgil, οργανώσεις εθελοντισμού, η ιταλική Αριστερά και μέλη του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, διοργανώνουν συγκέντρωση και πορεία, με κύριο σύνθημα «H Ελλάδα άλλαξε, τώρα ας αλλάξουμε την Ευρώπη».