Ιστορικής σημασίας χαρακτηρίζει την αμυντική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας για την αγορά τριών νέων φρεγατών, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Μια τέτοια αμυντική συνεργασία συνεπάγεται πως σε περίπτωση μιας κρίσης ή ενός επεισοδίου, η χώρα μας θα έχει στο πλευρό της την Γαλλία, αλλά ακόμη συνεπάγεται τις κοινές δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα υλοποιούνται ταυτόχρονα από Γαλλία και Ελλάδα στην περιοχή της Μεσογείου» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Θυμηθείτε, συνέχισε, που ήμασταν πριν από 2 χρόνια». Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε πως ακριβώς πριν από δύο χρόνια η χώρα μας είχε μη εκσυγχρονισμένα μαχητικά F-16 που δεν είχαν τον κατάλληλο εξοπλισμό, παλιά πλοία και μόνη ισχυρή άμυνα τα υποβρύχια της ενώ τώρα έχουμε εκσυγχρονισμένα F-16, παραγγείλαμε 24 Rafale, τα οποία, είναι υπερόπλο στον αέρα και ταυτόχρονα το πάγιο αίτημα του Ναυτικού για καινούριες φρεγάτες και κορβέτες πραγματοποιείται σήμερα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.