Το δικό της μήνυμα ενόψει του ανοίγματος των σχολείων τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου στέλνει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τονίζοντας πως «η φετινή χρονιά θα είναι ξεχωριστή και με πολλές καινοτομίες».

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων που θα εφαρμόζονται καθολικά σε όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια της χώρας με νέες θεματικές και ειδικότερα στα Αγγλικά, τα οποία εισάγονται στα νηπιαγωγεία. Επιπλέον, στα σχεδόν διπλάσια Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, που θα λειτουργούν συγκριτικά με πέρυσι, καθώς και στα πρώτα έξι Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια και στην πιλοτική εφαρμογή 123 Νέων Προγραμμάτων Σπουδών στη Γενική Εκπαίδευση.

«Τα σχολεία ενισχύθηκαν με 11.700 μόνιμους διορισμούς στη Γενική Εκπαίδευση, σε συνέχεια των περσινών 4.500 στην Ειδική Αγωγή. Παράλληλα, συνεχίζονται οι οριζόντιες επιμορφώσεις, ενώ προχωρούμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό δεξιοτήτων – εξοπλισμού/υποδομών – υπηρεσιών» συμπλήρωσε.

«Η τηλεκπαίδευση, όσο πολύτιμη κι αν στάθηκε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, δεν μπορεί ποτέ να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση», τόνισε η Νίκη Κεραμέως και υπογράμμισε τα μέτρα προστασίας: «εμβολιαζόμαστε, ελεγχόμαστε τακτικά, φοράμε τις μάσκες μας, τηρούμε τα μέτρα».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.