Τον επόμενο μήνα αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών καθώς οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά στην οριστικοποίησή της, όπως τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, που συναντήθηκε σήμερα με τους Αμερικανούς γερουσιαστές Κρις Μέρφι και Τζον Όσοφ. «Η συμφωνία θα υπογραφεί κατά την επικείμενη επίσκεψή μου στην Ουάσιγκτον τον Οκτώβριο» τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Ο κ. Δένδιας συζήτησε με τους γερουσιαστές τους τρόπους ενδυνάμωσης της στρατηγικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών σε συνέχεια και της πρόσφατης επίσκεψης του προέδρου της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Μπομπ Μενέντεζ και επεσήμανε πως «θεωρούμε την παρουσίας σας ως ένδειξη της τεράστιας σημασίας που αποδίδουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να συζητήσουμε μαζί σας και να ακούσουμε τις απόψεις σας για την κατάσταση στη Μεσόγειο καθώς και να ανταλλάξουμε απόψεις για το μέλλον». Μάλιστα ανέβασε και σχετικό κείμενο στο Twitter συνοδευόμενο από φωτογραφικό υλικό της συνάντησης με τους Αμερικανούς επισκέπτες στο Υπουργείο Εξωτερικών.