Νέα πρόσωπα αναλαμβάνουν το υπουργείο Υγείας, καθώς ο Αθανάσιος Πλεύρης ορκίστηκε υπουργός και η Μίνα Γκάγκα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Αθανάσιος Πλεύρης μετά την ορκωμοσία έστειλε μήνυμα για τους εμβολιασμούς δηλώνοντας πως «Εγώ που έχω περάσει πολύ χρόνο μέσα στη ΜΕΘ και ξέρω πόσο δύσκολο είναι, στέκομαι στο πλάι όλων των οικογενειών που έχουν τους ανθρώπους τους μέσα στις ΜΕΘ».

 «Η δουλειά δε σταματάει. Πολλή δουλειά, λίγα λόγια. Βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή και πρέπει να πείσουμε τους συμπολίτες μας και να βοηθήσουμε όλους όσους είναι στο σύστημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η κ. Γκάγκα είπε ότι γίνονται προσπάθειες ώστε να πειστούν όλοι οι συνάδελφοι της να εμβολιαστούν, ενώ χαρακτήρισε τιμητική την πρόταση του πρωθυπουργού σημειώνοντας ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας ως γιατρός του νοσοκομείου Σωτηρία είχε άριστη συνεργασία με το υπουργείο Υγείας. 

«Ελπίζω ότι θα είμαστε ασφαλείς όλοι και ότι το σύστημα θα είναι εκεί για όλους τους αρρώστους, να προλαβαίνει οτιδήποτε γίνεται και να το αντιμετωπίζει. Πιστεύω πολύ στην πρόληψη και θα ήθελα να δώσουμε πολύ βάρος εκεί» δήλωσε η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.