«Ώριμη, κρίσιμη και δίκαιη» χαρακτηρίζει ο Γιώργος Στεργίου την αναστολή εργασίας όσων υγειονομικών αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Στεργίου, με αφορμή την απόρριψη από το ΣτΕ αιτήσεων υγειονομικών για πάγωμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού τους, ο κ. Στεργίου επισημαίνει ότι στέκεται «στο πλάι των ασθενών και των ηλικιωμένων που δικαιούνται να προστατευθούν αλλά μόνοι τους δεν μπορούν» και «απέναντι σε εκείνους που ενώ μπορούν να περιορίσουν τον κίνδυνο, δεν θέλουν».

Τι είπε ο Γιάννης Οικονόμου για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς,

Αναφερόμενος στους υγειονομικούς στις δημόσιες και ιδιωτικές δομές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επανέλαβε ότι από μεθαύριο Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, λήγει η προθεσμία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους. Ο νόμος που προβλέπει την αναστολή των καθηκόντων για όσους δεν έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση, θα εφαρμοστεί. «Ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο. Παράλληλα θα υπάρξει επιστροφή του μισθού που έχει καταβληθεί στα τέλη Αυγούστου περί τις 10 Σεπτεμβρίου ενώ όσοι τεθούν σε αναστολή εργασίας, δεν είναι βέβαιο ακόμη κι όταν επιλέξουν να εμβολιαστούν μετά, ότι θα επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις δεδομένου ότι ο χαρακτήρας, οι ανάγκες και η οργάνωση του ΕΣΥ, ως έναν βαθμό θα έχουν αλλάξει» είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση χρειάζεται να προχωρήσει και θα προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων όχι από γινάτι, όχι για να τιμωρήσει κανέναν, όχι για να βάλει κάποιον απέναντι, όχι για να δημιουργήσει εχθρούς αλλά για να προστατεύσει ολόκληρη την κοινωνία, εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους. Το υπουργείο Υγείας έχει πάρει όλα τα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν από ενδεχόμενες αναστολές εργασίας ανεμβολίαστων».