Ποσότητες τροφίμων που συγκέντρωσαν στελέχη, μέλη και φίλοι της Ν.Δ., παρέδωσαν στο Τμήμα Θεσσαλονίκης του Ερυθρού Σταυρού βουλευτές και στελέχη του κόμματος, που επισκέφθηκαν τα γραφεία του και συναντήθηκαν με τον πρόεδρό του, Παναγιώτη Δέντσορα.

Ο διευθυντής της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., Φίλιππος Ζαφειρίου τόνισε πως η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του πανελλαδικού προγράμματος “Στηρίζω” του κόμματος και μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων ανταποκρίνεται απόλυτα στην κρίση που περνάει η χώρα και στην ανάγκη ανάδειξης της αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Θεσσαλονίκης του Ερυθρού Σταυρού, Παναγιώτης Δέντσορας ευχαρίστησε για τη βοήθεια και σημείωσε ότι μεγάλη μερίδα συμπολιτών δεινοπαθεί σήμερα περισσότερο από άλλες φορές και ο Ερυθρός Σταυρός είναι ένα παρατηρητήριο των δυσάρεστων συνεπειών της οικονομικής δυσχέρειας.

Παρόντες στην παράδοση των τροφίμων ήταν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και βουλευτής της Ν.Δ., Γιώργος Ορφανός και ο βουλευτής και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.
Ο κ. Ορφανός είπε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ελληνική κοινωνία είναι να εκλείψει η κοινωνική συνοχή και η προσπάθεια που κάνει η Ν.Δ. βοηθάει στο να μείνει ο ένας πιο κοντά στον άλλον. Εξέφρασε την αισιοδοξία ότι “θα ξεπεράσουμε τη δύσκολη φάση στην οποία βρίσκεται η χώρα” και ότι το 2015 τα πράγματα θα είναι καλύτερα.

Ο κ. Καλαφάτης, σημείωσε ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Ν.Δ. έχει βάλει στην ατζέντα της και κοινωνικές πρωτοβουλίας, δείχνοντας έτσι την ευαισθησία της. Πρόσθεσε, ότι η κρίση είναι και μια ευκαιρία να αναδειχθούν η αλληλεγγύη, η αλληλοϋποστήριξη και οι ανθρώπινες αξίες.