«Δεν υπάρχει διαθέσιμη δύναμη που να μην ήταν στα Βίλια από την πρώτη στιγμή» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών, τονίζοντας ότι όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής μαζί με τους εθελοντές βρίσκονται στο μέτωπο των πυρκαγιών.

Εξήγησε δε πώς το γεγονός ότι η φωτιά παραμένει ενεργή για τέταρτη μέρα δείχνει ότι «μιλάμε πλέον για ένα νέο τύπο ακραίων φαινομένων που μας επιβεβαιώνει ότι η νέα πραγματικότητα που δημιουργείται είναι εξαιρετικά απαιτητική».

Ερωτηθείς για τα λάθη που έχουν γίνει στη διαχείριση των πυρκαγιών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρκέστηκε να απαντήσει ότι «είναι ώρα μάχης και είμαστε επικεντρωμένοι μόνο σε αυτό. Πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί με έργα και πράξεις».

Για τον αν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού ο Γιάννης Οικονόμου αρκέστηκε να αναφερθεί μόνο στις πρόσφατες αλλαγές που έγιναν στη σύνθεση των δυνάμεων στο Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζοντας ότι επρόκειτο για παρεμβάσεις που στόχο έχουν την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου αλλά δεν συνιστούν ανασχηματισμό.