«Μέσα σε 8 μέρες έχουν ενεργοποιηθεί 210.000 freedom pass και ήδη οι νέοι άρχισαν να ξοδεύουν τα χρήματα από την κάρτα» τόνισε σήμερα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως εξήγησε, «δικαιούχοι του freedom pass είναι 275.000 νέοι ηλικίας 20 – 24 ετών», προσθέτοντας ότι περίπου 10.000 – 15.000 αιτήσεις επιπλέον, θα ολοκληρωθούν σήμερα.

Για την ηλικιακή ομάδα των 15 – 17 ετών, «δεν υπάρχει στόχος, θέλουμε να εμβολιαστούν όσοι περισσότεροι μπορούν» όπως είπε, εξηγώντας πως δεδομένης της δύσκολης θερινής περιόδου, «προσπαθούμε να διατηρήσουμε τον εμβολιαστικό αγώνα σε ικανοποιητικό επίπεδο».

Όπως υπογράμμισε, οι μόνες δύο ηλιακές ομάδας που έχουν ξεπεράσει το 85% σε ποσοστό εμβολιασμών, αυτές είναι οι ομάδες 75- 79 και 65- 69 «αριθμό που τον θέλουμε σε όλους άνω των 60». Αναφορικά με τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς, το μέλος της κυβέρνησης σημείωσε πως έχουν γίνει 400, από τις περίπου 1500 αιτήσεις που έχουν γίνει, με τον αριθμό να αυξάνεται συνεχώς».

Τα δε κινητά συνεργεία, εξήγησε, εμβολιάζουν ήδη κόσμο σε απομακρυσμένες περιοχές». Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, μετά τις ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που συνέπεσε με τις ανακοινώσεις για το freedom pass, «υπήρξε κινητικότητα και περίπου 600.000 πολίτες έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.