Σαμαρας: Τα γλυπτά του Παρθενώνα δε δανείζονται και δε παραχωρούνται

«Προκλητική» χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός την κίνηση του Βρετανικού Μουσείου


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:46
05/12/2014
Σαμαρας: Τα γλυπτά του Παρθενώνα δε δανείζονται και δε παραχωρούνται
9
loading

«Προκαλεί τον ελληνικό λαό η απόφαση του Βρετανικού Μουσείου να "δανείσει" ένα από τα γλυπτά του Παρθενώνα σε έκθεση στην Αγία Πετρούπολη» τονίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του με την οποία επισημαίνει ότι «το τελευταίο μέχρι σήμερα Βρετανικό δόγμα περί "αμετακίνητων" γλυπτών του Παρθενώνα παύει να ισχύει. Όπως καταρρίφθηκε με τη λειτουργία του Μουσείου της Ακρόπολης και το άλλο "επιχείρημά" τους, αυτό της έλλειψης ανάλογου χώρου που θα μπορούσε να τα φιλοξενήσει».

Ο πρωθυπουργός σημειώνει επίσης ότι «ο Παρθενώνας και τα γλυπτά του υπήρξαν αντικείμενο λεηλασίας. Η αξία των γλυπτών είναι ανεκτίμητη. Οι Έλληνες είμαστε ταυτισμένοι με την Ιστορία και τον πολιτισμό μας! Τα οποία δεν τεμαχίζονται, δεν δανείζονται και δεν παραχωρούνται!».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar Dimitris Saranta

  Οι Άγγλοι μας φταίνε πάλι.
  Οι Ρώσοι που τα ζήτησαν τι είναι.
  Ο ένας ο κλέφτης και ο άλλος κλεπταποδόχος.
  Γιατί δεν ζήτησαν από εμάς να στείλουμε κάτι, απλά έτσι ισχυροποιούν την θέση καταχραστών.
  Δηλάδη τι θέμα θα έχει η έκθεση που κάνουν στην Αγ. Πετρούπολη, τον πολιτισμό της Αγγλίας στην μετά Αναγεννησιακή εποχή?
  Αυτή η Ρωσία είναι αυτή που ήθελε να μας δώσει δάνειο για να μην περάσουμε τα δεινά της τρόικας.
  Που μας έκανε εμπάρκο και φοβήθηκαν κάποιοι μην χάσουμε τις εμπορικές συμφωνίες της τάξης του 50% των εμπορικών συμφωνιών με την Αλβανία.
  Αυτή είναι η φιλο Ελληνική Ρωσία.
  Θα πρέπει αν όχι να μάθουμε ιστορία απλά να μην ξεχνάμε και τα πρόσφατα.

  1. avatar Dr. Sheldon Cooper

   Είναι δύσκολο να βάλουμε οι έλληνες στο κεφάλι το ότι η ρωσσία δεν είναι, δεν ήταν, ούτε και πρόκειται να είναι, στρατηγικός σύμμαχος. Μας έχει πουλήσει άπειρες φορές, αλλά ακόμα περιμένουμε ότι η κοινή θρησκεία και μόνο θα μας κάνει αδέρφια. σαν χώρα έχουμε 100 φορές περισσότερα οφέλη με τους ισραηλήνους και τους αιγύπτιους, τους λιγότερο τρελλαμένους με το ισλάμ (συγκατοικώ με αιγύπτια),

   1. avatar Kats

    Σύμφωνος και ο Κατς με τους προλαλήσαντες

 2. avatar Vaggelis

  ναι παιχτο τωρα θυμωμενος και ανυποχωρητος με τα γλυπτα και την αγγλια γιατι με τους τροικανους ως αντιπαλο δεν μπορεις να τα καμεις αυτα.

 3. avatar dimitris_london

  Να αρχίσει αμέσως σοβαρή καμπάνια για την επιστροφή όλων των ελληνικών γλυπτών ! Η Αγγλία δεν μπορεί παρά να '' λυγίσει '' . Αν όχι , να σχεδιαστεί το πλάνο για την δικαστική διεκδίκηση σε ευρωπαϊκό δικαστήριο . H χώρα πρέπει να νοικοκυρευτεί και να φροντίσει το σπίτι της .

  1. avatar Vaggelis

   Ηχώρα δεν ειναι σε θεση να κουλαντρίσει τα εντός της, εσυ θες να διαπρέψει και στα εκτός της?? Υπεραισιόδοξο το ευχολόγιο σου

 4. avatar john SILK

  ΚΑΝΕΊΣ ΜΑ ΚΑΝΕΊΣ ΈΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΏΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΆΡΕΙ Ο [..] ΤΟΥΣ ΚΩΛΟΕΓΓΛΈΖΟΥΣ ,ΜΑΛ[..]Ϊ ΕΧΕΤΑΙ ΠΆΘΕΙ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΝΕ ΧΑΜΠΆΡΙ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ,ΦΡΑΠΕΔΙΑΡΗΔΕΣ ΚΆΝΤΕ ΔΙΑΔΉΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΊΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΌΤΗΤΑ ΜΑΣ ,ΤΟ ΕΊΠΕ ΚΑΙ ΟΣΑΜΑΡΆΣ ΑΛΕΙΘΙΑ ΤΗ ΕΊΠΕ Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΤΕΜΑΧΊΖΟΝΤΑΙ ,ΜΕΓΆΛΗ ΚΟΥΒΈΝΤΑ ,ΑΛΛΆ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΌΛΟΙ ΑΣ ΤΗΝ ΚΆΝΟΥΜΕ ΚΟΜΜΆΤΙΑ ,ΟΥΣΤ ΕΦΙΆΛΤΕΣ ΚΑΙ ΑΚΌΜΑ ΠΑΡΑΠΈΡΑ !!

  1. avatar Dr. Sheldon Cooper

   Δε μπορούμε τώρα,κάνουμε πορείες και τα σπάμε για τον αναρχοληστη.

   1. avatar john SILK

    ΑΓΑΠΗΤΈ ΔΌΚΤΩΡ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΠΟΡΕΊΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΊΕΣ ,ΚΑΝΕΊΣ ΣΕ ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΊΑ ΕΠΟΥΔΕΝΊ ΛΌΓΩ ΈΧΕΙ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΤΑ ΚΌΜΜΑΤΑ ,ΕΓΏ ΠΡΏΤΑ ΘΑ ΈΒΑΖΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΈΧΝΕΣ ΜΠΡΟΣΤΆ ΤΗΝ ΜΑΘΗΤΙΏΣΑ ΝΕΟΛΑΊΑ ,ΚΑΙ ΈΠΕΤΑΙ ΌΛΟΙ Η ΕΛΛΆΔΑ ,ΓΙΑΤΊ ΕΔΏ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΜΠΕΓΜΌ,ΑΠΌ ΈΝΑΝ [...] ΛΑΌ ΠΟΥ ΚΡΎΒΕΤΑΙ ΠΊΣΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΛΕΨΙΆ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΊΔΟΣ ΜΟΥ,Η ΏΡΑ ΕΊΝΑΙ ΤΏΡΑ ΤΏΡΑ ΑΛΛΙΏΣ ΧΆΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΑΊΝΟ ,ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΟ ΕΔΏ ΚΑΙ ΤΏΡΑ ,ΜΑΖΕΎΟΝΤΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΈΣ ΑΝΆ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΎ ΣΎΣΣΩΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΎ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει