«Θα πρέπει να επιδιώξουμε την εθνική συνεννόηση. Αυτό τι σημαίνει; Ένα πακέτο συμφωνίας, το οποίο δεν θα αναιρεί τις συγκρουσιακές μας σχέσεις μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης. Θα λέει ότι βγάζουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας τώρα και από κει και πέρα ορίζουμε ως χρόνο εκλογών, πιθανώς μέσα στο 2015, εγώ θα πρότεινα τον Νοέμβριο του 2015, δηλαδή 12 μήνες από τώρα» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM.

« …Θα κερδίσει η χώρα έναν κρίσιμο χρόνο, μέσα στον οποίο θα μπορέσει να τακτοποιήσει τα θέματα της εξόδου από το μνημόνιο» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Ξέρετε τι ισχυρό μήνυμα θα ήταν αυτό προς όλους; Και πριν απ’ όλα προς τους πιστωτές, τους δανειστές μας και τις αγορές ότι μπορούμε να συνεννοούμεθα κι ότι από κει και πέρα ο ελληνικός λαός είναι εκείνος που θα αποφασίσει από ποιον θα κυβερνηθεί. Αλλά οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα, όπως έγινε στην Ιρλανδία και όπως έγινε και στην Πορτογαλία, είναι σε θέση να βάζουν ένα πλαίσιο συμφωνίας μέσα στο οποίο κινούνται. Κινούνται διαφοροποιούμενες, κινούνται διαφωνούσες και κινούνται πολλές φορές και συγκρουσιακά» πρόσθεσε.