Μέχρι αύριο o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένα πεδία, καθώς και το πλαίσιο λειτουργίας των κλειστών χώρων από το τέλος αυτής της εβδομάδας, όπως είπε η κ. Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτρών.

Ακόμα, η κ. Πελώνη μίλησε για έξαρση της πανδημίας σε περιοχές της χώρας όπως είναι η Κρήτη, η Αττική και το βόρειο Αιγαίο. Σε ότι αφορά την μετάλλαξη Delta το 70% εντοπίστηκαν σε άτομα κάτω των 40 ετών. Η Αριστοτελία Πελώνη είπε ακόμα ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ που έχει επικρατήσει η μετάλλαξη Δέλτα οι εμβολιασμένοι νοσούν ελαφριά.

Κάλεσε για ακόμα μια φορά τους πολίτες να εμβολιαστούν. Πάνω από 4 εκατομμύρια πολίτες έχουν ολοκληρώσει των εμβολιασμό τους, σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Το 51% των νέων κρουσμάτων, τόνισε εντοπίστηκαν από αυτοδιαγνωστικά τεστ.

Ερωτηθείσα αν θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα της 15ης Ιουλίου είπε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις για τους κλειστούς χώρους έως το τέλος της εβδομάδας.

Aνακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα για τον εθελοντικό εμβολιασμό εφήβων 15-17 ετών.

Για τα self test είπε πως έως 17 Ιουλίου θα διατίθενται 4 self tests στους δικαιούχους.

Πελώνη: Τι είπε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εκπαιδευτικών

Για πιθανό υποχρεωτικό εμβολιασμό εκπαιδευτικών ρωτήθηκε η κ. Πελώνη και σημείωσε με νόημα πως «ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών προχωρά και βρίσκεται σε πολύ καλό ποσοστό, γύρω στο 77%».

«Οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί θα έχουν περισσότερες διευκολύνσεις, η ζωή τους θα είναι πιο εύκολη» υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, η οποία αφού υπενθύμισε πως έχει ήδη ανακοινωθεί ένα πλαίσιο διευκολύνσεων και ενθαρρύνσεων τόνισε ότι «όσο προχωρά ο εμβολιασμός θα δούμε τι άλλο θα μπορέσουμε να κάνουμε». Σε ερώτηση για το κατά πόσον κυβέρνηση και ειδικοί προσανατολίζονται στον εθελοντικό εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας από 12 έως 15 έτη, η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε πως δεν έχει κάτι επ αυτού σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία επιστημονική συζήτηση και επανέλαβε πως κυβέρνηση ακούει τους ειδικούς. Επανέλαβε ότι κατά την καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση θα ενημερωθούν οι πολίτες για τον εθελοντικό εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 15 -17 ετών και εν προκειμένω πως θα ανοίξει η πλατφόρμα και πως θα δηλώνεται η γονεική συναίνεση.

Τέλος και σχετικά με καταγγελίες της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς στην υπόθεση της 19χρονης από την Ηλιούπολη, η κ. Πελώνη παρέπεμψε στις ανακοινώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. «Όλα αυτά έχουν απαντηθεί μέσω δύο ανακοινώσεων. Η μία από την από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, που ανέλαβε την προανάκριση. Τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες, ενώ υπάρχει και η τοποθέτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Διαβάστε με προσοχή την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που περιγράφει όλη την διαδικασία», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Πελώνη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.