Την αισιοδοξία της ότι η κυβέρνηση θα έρθει σε συμφωνία με την τρόικα, στην επικείμενη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών στο Παρίσι, εξέφρασε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ε. Χριστοφιλοπούλου, η οποία τόνισε ότι «το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με σχεδόν όλα τα μέτωπα κλειστά», ενώ υπενθύμισε ότι το συγκεκριμένο υπουργείο «κάποτε αποτελούσε τον πυρήνα του προβλήματος ενώ πλέον έχει μεταφερθεί στην περιφέρεια της διαπραγμάτευσης».

Η κ. Χριστοφιλοπούλου σημείωσε ότι «έχει πολύ μεγάλη σημασία η κυβέρνηση να εμφανιστεί με ενιαίο μέτωπο και σκληρή γραμμή για μεγάλα ζητήματα όπως λ.χ. το ασφαλιστικό. Είμαστε θετικοί στις μεταρρυθμίσεις και αναδιαρθρώσεις ταμείων αλλά δε μπορούμε να δεχτούμε πχ περικοπές συντάξεων».

Για το θέμα της δοκιμαστικής περιόδου των νεοεισερχομένων στο δημόσιο και του μισθολογίου, είπε ότι «υπάρχει ένα γενικό πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ των συγκυβερνώντων κομμάτων, ενώ τόνισε ότι «η μείωση του μισθού των νεοδιόριστων θα είναι ελάχιστη».

Για την ψήφιση της επικείμενης συμφωνίας με την τρόικα στη Βουλή, είπε ότι «έχουμε σηκώσει, ως βουλευτές, ένα τεράστιο βάρος όλον αυτό τον καιρό. Εάν τηρηθούν οι “κόκκινες” γραμμές θεωρώ ότι ακόμη και δύσκολες διατάξεις θα περάσουν στη Βουλή».

Τέλος, για την εικόνα που παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ αυτήν τη στιγμή, τόνισε ότι «οι προσωπικές συγκρούσεις συνήθως δεν είναι παραγωγικές για τον πολιτικό χώρο καθώς δεν παράγονται νέες πολιτικές ιδέες και δράσεις ή νέα πρόσωπα. Τέτοιου είδους συγκρούσεις συνήθως οδηγούν σε διχασμούς. Όλοι πρέπει να έχουμε την αίσθηση της κρισιμότητας της συγκυρίας. Η χώρα και η παράταξη χρειάζονται νηφαλιότητα και ασχήμιες του παρελθόντος δεν πρέπει να επαναληφθούν».