Ένα σχέδιο στοχευμένων μέτρων για την ενίσχυση της επιχείρησης «Ελευθερία», ειδικά για τις περιοχές της χώρας που παρουσιάζουν ποσοστό εμβολιασμού μικρότερο του 35%, αναμένεται να ξεδιπλώσει τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πρόκειται για 82 δήμους, εκ των οποίων οι 50 έχουν ακόμη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη, κάτω από 25%. Σε αυτούς περιλαμβάνονται, ενδεικτικά, οι δήμοι Βόλβης, Δέλτα, Θέρμης, Κιλελέρ και Καρπενησίου.

Σε άλλους δήμους της ίδιας «λίστας» υπάρχουν και περιοχές με κάλυψη μικρότερη και από 10% (Σέρρες και Ροδόπη), κατά την ίδια πηγή.

Στη σκιά των δεδομένων αυτών, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, θα ξεκινήσει περιοδείες, αρχής γενομένης από αυτή την εβδομάδα, στη Φθιώτιδα, τη Θεσσαλία, τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, όπου θα έχει συναντήσεις τόσο με εκπροσώπους της εκκλησίας όσο και με επιχειρηματίες της εστίασης και ανθρώπους του τουρισμού, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός.

Στόχος της «εκστρατείας πειθούς» αυτής θα είναι το να μεταφερθεί όπου είναι αναγκαίο το μήνυμα για τον εμβολιασμό αλλά και, γενικότερα, για την τήρηση των μέτρων. Στο ίδιο πλαίσιο η κυβέρνηση έχει ήδη ζητήσει τη συμβολή της αυτοδιοίκησης.

Εξάλλου, ο κ. Πέτσας συναντήθηκε και με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο από τον οποίο ζήτησε τη συμβολή της Εκκλησίας στην εν εξελίξει επιχείρηση για τον εμβολιασμό των πολιτών.

Υπενθυμίζεται πως η ξαφνική έκρηξη των κρουσμάτων κορονοϊού έθεσε σε συναγερμό τις αρχές, με τον κ. Χαρδαλιά να ανακοινώνει νωρίτερα απόψε, σε έκτακτη ενημέρωσή του, «απαγορευτικό» για τους όρθιους πελάτες στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.