Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο πρόεδρος του ψευδοκράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου Ερσίν Τατάρ κατά τη διάρκειά της συνάντησής του με βετεράνους της τουρκικής εισβολής του 1974 στο νησί.

Θέλοντας να τονίσει τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το «κράτος» του στη διαφύλαξη των ακτών της Ανατολικής Μεσογείου, αφού τους συνεχάρη για όσα πέτυχαν πριν από 47 χρόνια, επεσήμανε σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή πως: «Αν δεν ήταν αυτή η (σ.σ. στρατιωτική) επιχείρηση, η Κύπρος πιθανότατα θα είχε γίνει ελληνικό νησί», προσθέτοντας ότι αυτό εμποδίστηκε με την τουρκική «ειρηνευτική επιχείρηση» πριν από περίπου πέντε δεκαετίες.

Τέλος, αναφέρθηκε και στους ενεργειακούς πόρους της περιοχής της ανατολικής Μεσογείου για τους οποίους είπε πως πρόκειται για ένα από τα «σημαντικά στρατηγικά ζητήματα που αφορούν και την Τουρκία».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.