Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της διάδοσης των μηνυμάτων της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης, διοργανώνει μια σειρά διαδικτυακών ομιλιών ενημερωτικού χαρακτήρα, με θέμα: «Πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης». 

Σκοπός της τέταρτης διαδικτυακής εκδήλωσης, στην οποία μίλησε η Έλενα Ράπτη Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με την Υπαστυνόμο Α’ Ελεάνα Γιαννάκου, Αναπλ. Τμηματάρχη του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του προσωπικού και των γονέων των παιδιών που είναι εγγεγραμμένα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, Βέροιας, Τρικάλων και Λάρισας των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Η Βουλευτής ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, για τη διαρκή στήριξή του στην καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και ανέφερε ότι είναι χρήσιμο τα μηνύματα για την προστασία των παιδιών να φτάσουν σε κάθε σπίτι και σε κάθε παιδί, ενώ δήλωσε ότι: «Πεποίθηση μας είναι ότι τα ενημερωμένα παιδιά είναι ασφαλή».  Τέλος, η Έλενα Ράπτη τόνισε ότι όλο το ενημερωτικό υλικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, έχει σταλεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε όλους τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας.