Για το εξαιρετικά φλέγον ζήτημα της δύσκολης κατάστασης που βιώνουν οι χριστιανοί στην δοκιμαζόμενη περιοχή της Μέσης Ανατολής ενημέρωσε ο πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης τον υφυπουργό Εξωτερικών Κυριάκο Γεροντόπουλο με την ευκαιρία της συνάντησης τους χθες στην Ιερά Μονή «Παναγίας του Έβρου», στο χωριό Δίκελλα λίγο έξω από την Αλεξανδρούπολη.

Στη μονή φιλοξενείται για λίγες μέρες ο Μακαριώτατος, προκειμένου να ανανεώσει τον πνευματικό του σύνδεσμο με τις μοναχές, ως τέκνο και αυτός του μακαριστού Γέροντος Πολυκάρπου, ενώ ο κ. Γεροντόπουλος, ο οποίος είναι και βουλευτής Έβρου, μετέβη εκεί προκειμένου να τον συναντήσει.

Στη συνάντηση κατά την οποία παρευρέθηκε και ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ Ανθιμος, συζητήθηκε το ταξίδι που είχε κάνει πέρυσι στον Λίβανο ο κ. Γεροντόπουλος και η προηγούμενη συνάντηση τους στην Ιερά Μονή Μπάλαμαντ, ενώ αμφότεροι εξέφρασαν την ελπίδα να έχει αίσιο τέλος η υπόθεση της απαγωγής των δύο Μητροπολιτών, ένας από τους οποίους είναι και αδερφός του πατριάρχη. Τέλος, ο κ.Ιωάννης ευχαρίστησε την Ελληνική Πολιτεία, για την στήριξη που παρέχει στο Πατριαρχείο Αντιοχείας.