Από την επόμενη κιόλας εβδομάδα θα ξεκινήσει να ισχύει η διάταξη για τις παράνομες απεργίες που συμπεριλαμβάνεται στον νέο εργασιακό νόμο που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή, όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Το μέλος της κυβέρνησης τόνισε πως εάν μια απεργία κριθεί παράνομη από το δικαστήριο, δεν θα μπορεί πλέον να επαναπροκηρυχθεί.

Εν συνεχεία ανέφερε ότι μετά την ψήφιση του νόμου στη Βουλή, κάποια μέτρα θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται άμεσα, ενώ κάποια άλλα θα χρειαστούν λίγο καιρό ακόμα και μερικές επιπλέον υπουργικές αποφάσεις για να μπορούν να εφαρμοστούν.

Αυτό που αναμένεται να καθυστερήσει, όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, είναι η δημιουργία της ψηφιακής κάρτας εργασίας καθώς πρόκειται για ένα τεχνικό έργο που θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο υλοποίησης. Απαντώντας στους ισχυρισμούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι με τον νέο εργασιακό νόμο καταργείται το δικαίωμα στην απεργία ο υπουργός εξήγησε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς προστατεύεται από το Σύνταγμα, όπως και το δικαίωμα στην εργασία.

Τέλος, αναφερόμενος στη γενικότερη στάση της αντιπολίτευσης έναντι των διατάξεων του σχεδίου νόμου, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ψήφισε τουλάχιστον τα μισά άρθρα ενός «τρισκατάρατου νόμου», ενώ το Κίνημα Αλλαγής ψήφισε ακόμα περισσότερα. «Ο νόμος θα κριθεί εκ του αποτελέσματος όπως έγινε και με την μεταρρύθμιση στην Ολυμπιακή και τα Περιφερειακά Αεροδρόμια» σημείωσε χαρακτηριστικά.