Για «νομοσχέδιο – ολετήρα» που έρχεται να δημιουργήσει έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα έκανε λόγο ο πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση» Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας πριν από λίγη ώρα στη Βουλή.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «είναι άλλο η δουλειά και άλλο η δουλεία. Η πολιτική δουλειά της κυβέρνησης προς τους ολιγάρχες οδηγεί τον εργαζόμενο στη δουλεία». «Αυτό που πετυχαίνετε, είπε απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα, είναι την κατάργηση του οκταώρου, την εβδομάδα των 50 ωρών εργασίας, τις ανεξέλεγκτες απολύσεις, την κατάργηση της κυριακάτικης εργασίας που δεν σεβαστήκατε ούτε καν το δικαίωμα των Ελλήνων να προσεύχονται την Κυριακή, την κατάργηση της Επιθεώρησης Εργασίας και την αντικατάστασή της με μια ανεξάρτητη αρχή, κάτι που είναι αντισυνταγματικό, καθώς επίσης και την απαγόρευση των απεργιών».

Όπως σημείωσε ο αρχηγός του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης, το νομοσχέδιο έτσι όπως έχει συνταχθεί, ανατρέπει τους πιο σημαντικούς νόμους του εργατικού Δικαίου. «Βασική αρχή του νομοσχεδίου είναι η ανάπτυξη που επιδιώκετε, αλλά αυτό θέλετε να το πετύχετε με την επιβολή ρήτρας φθηνής εργασίας, κάτι που εξυπηρετεί τους ολιγάρχες που υπηρετείτε» ήταν τα λόγια του, προσθέτοντας ότι θα οδηγήσει σε νέα μετανάστευση των Ελλήνων. «Δημιουργείτε μια κοινωνία νεόπτωχων. Θέλετε να γίνουμε Ευρωπαίοι, αλλά με πενιχρούς μισθούς. Δεν μπορεί επίσης η οικονομία μας να στηρίζετε μονάχα στον τουρισμό. Δεν μπορούμε να στηριζόμαστε στη,,, μελιτζανοσαλάτα του Γερμανού τουρίστα με το σανδάλι και την κάλτσα».

Τέλος, είπε επίσης ότι «ο κόσμος ψήφισε Νέα Δημοκρατία για το θέμα των Σκοπίων, για να μην μπαινοβγαίνουν ανεξέλεγκτα οι Τούρκοι στο Αιγαίο και για να μην γίνονται όσα γίνονται με τους λαθρομετανάστες που λιάζονταν στην Ομόνοια. Και κατέληξε: «Εμείς δεν λέμε «μόνο η Ελλάδα και μόνο οι Έλληνες», αλλά «πρώτα η Ελλάδα, πρώτα οι Έλληνες», αυτό είναι το σύνθημά μας».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.