Το ενδεχόμενο να υποβάλλουν πρόταση μομφής κατά του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη σκέφτονται πολύ σοβαρά στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του νέου εργατικού νομοσχεδίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζήτημα έχει κουβεντιαστεί σε μια από τις κλειστές συσκέψεις του Αλέξη Τσίπρα με τους στενούς συνεργάτες του και το πιθανότερο είναι να υποβληθεί πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού αλλά ενδεχομένως και σύσσωμης της κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι διατεθειμένος να σηκώσει αρκετά τους τόνους της αντιπαράθεσης, καθώς έχει χαρακτηρίσει τις αντιδράσεις κατά του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου ως τη «μητέρα των μαχών». Άλλωστε με τις διατάξεις του δεν διαφωνεί μονάχα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα και αυτός είναι ο λόγος που εκτός από τον κ. Τσίπρα στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης θα βρεθούν στις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της Αθήνας και η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης και ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Θυμίζουμε ότι βάσει του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δικαίωμα να καταθέσει πρόταση μομφής μετά την παρέλευση εξαμήνου από την προηγούμενη φορά. Η τελευταία φορά ήταν τον περασμένο Οκτώβριο, κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, οπότε το απαιτούμενο χρονικό διάστημα έχει περάσει για να υποβληθεί εκ νέου σχετικό αίτημα.

Από την πλευρά του κ. Κωστή Χατζηδάκη πάντως διαμηνύουν ότι «η πρόταση είναι καλοδεχούμενη», προσθέτοντας πως αποτελεί «μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να συζητήσουμε για περισσότερες ημέρες τα άρθρα του νομοσχεδίου αλλά και γενικότερα την κυβερνητική πολιτική μας».