Συνέντευξη Τύπου στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg έδωσε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκης.

«Το καθήκον μας είναι να επικοινωνήσουμε στις αγορές ότι έχει έρθει το φυσικό τέλος του Μνημονίου και ότι προετοιμάζουμε την μετάβαση στην μετά-Μνημονιακή εποχή όχι με βεβιασμένες, μονομερείς ενέργειες αλλά σε πλήρη συνεννόηση με τους θεσμικούς μας εταίρους. Συνομιλούμε με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να καταστεί σαφές ότι η Ελλάδα η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει κανένα ρίσκο αναχρηματοδότησης στο επόμενο διάστημα» είπε ο κ. Μηταράκης.

Και πρόσθεσε: «Το δίλημμα “άρση λιτότητας για τον λαό ή συνέχεια του προγράμματος για τις αγορές” ουσιαστικά δεν υπάρχει. Είναι πλασματικό. Αυτό τεκμηριώνεται από τον ισοσκελισμένο Προϋπολογισμό του 2015 που συγκλίνει με το πρόγραμμα και συμπεριλαμβάνει φοροελαφρύνσεις».

«Οι βασικοί οικονομικοί δείκτες της Ελλάδος βελτιώνονται, έχουμε λάβει εύσημα για το σκέλος των μεταρρυθμίσεων που έχουμε υλοποιήσει και η Κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις, διατηρώντας τα πρωτογενή πλεονάσματα… Έχουμε εθνικές εκλογές το 2016 και η άποψη της Κυβέρνησης είναι ότι από την παρούσα βουλή μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας»» είπε ο κ. Μηταράκης.