Για υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες δεσμεύτηκε η κυβέρνηση έκανε λόγο ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στο νομοσχέδιο με τις διατάξεις απλούστευσης των διαδικασιών έναρξης οικονομικών δραστηριοτήτων.

«H κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε μια υπόσχεση στον ελληνικό λαό. Έδωσε υπόσχεση να μεταρρυθμίσει το κράτος», ανέφερε ο υφυπουργός, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Στην έννοια της μεταρρύθμισης περιλαμβάνονται η ταχύτητα, η απλοποίηση, η ψηφιοποίηση, η διαφάνεια. Αυτά δεν είναι απλά λέξεις για την κυβέρνηση αλλά είναι λέξεις με ουσία που παίρνουν σάρκα και οστά, με τις μεταρρυθμίσεις που φέρνουμε στη Βουλή», είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και πρόσθεσε: «Συζητάμε σήμερα ένα σχέδιο νόμου που είναι συνώνυμο με την έννοια “Επιταχύνω την Ελλάδα”».

Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι οι διατάξεις στηρίζουν τον απλό επαγγελματία και τον καθημερινό άνθρωπο που έχει ανάγκη να λάβει μια άδεια λειτουργίας και θα μπορεί αυτό να το κάνει με απλή γνωστοποίηση ώστε άμεσα να αρχίσει τη δουλειά του π.χ. στο συνεργείο των αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών που θα ανοίξει. Ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε όμως ότι παραμένει η διαδικασία της έγκρισης για δραστηριότητες όπου απαιτείται ενδελεχής έλεγχος της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

«Βάζουμε γερά θεμέλια εμπιστοσύνης και σεβασμού, μεταξύ του πολίτη και του κράτους. Ο πολίτης να μπορεί να δηλώνει και έναρξη δραστηριότητας και το κράτος να την αποδέχεται και μετά ανά πάσα στιγμή να κάνει τον έλεγχο που απαιτείται, για να διαπιστώσει αν έχει ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες, για την έναρξη της δραστηριότητάς του», είπε ο κ. Παπαθανάσης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.