Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, όχι απλώς δεν ετοιμάζεται για μετωπική σύγκρουση με την εσωκομματική αντιπολίτευση την επόμενη Παρασκευή που θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπως πολλοί πιστεύουν, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να λειτουργήσει αποσυμπιεστικά, ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις της όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα ανάδειξης νέου αρχηγού και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει το κίνημα το προσεχές διάστημα.

Όπως τονίζουν στο newsbeast συνεργάτες της κ. Γεννηματά, η Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να αποφασίσει στις αρχές του φθινοπώρου, που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα έχει κοπάσει και η πανδημία του κορονοϊού, την ακριβή ημερομηνία και τη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Αυτό που θα επιχειρήσει την Παρασκευή η κ. Γεννηματά είναι να βάλει τέλος στην εσωστρέφεια και να απαντήσει σε όσους την κατηγορούν ότι τρενάρει τη διαδικασία. Η ίδια με τη στάση της αναμένεται να ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει καμία τέτοια πρόθεση. Συν τοις άλλοις ποντάρει στο γεγονός ότι ξεδιπλώνοντας τον οδικό χάρτη μέχρι τις κάλπες για την ανάδειξη αρχηγού, θα μπει φρένο στην εσωστρέφεια που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό σε όλο και πιο έντονο βαθμό από συγκεκριμένα στελέχη που επιθυμούν να διεκδικήσουν τη θέση της.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα το πιθανότερο είναι οι εσωκομματικές κάλπες να στηθούν τον Νοέμβριο, εκτός εάν τους προλάβουν οι εξελίξεις, ήτοι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέξει να προκηρύξει πρόωρες εθνικές εκλογές. Σε μια τέτοια περίπτωση γίνεται αντιληπτό πως οι εσωκομματικές διαδικασίες θα μετατεθούν για το μέλλον. Εάν όμως δεν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε το ΚΙΝΑΛ οδεύει για εσωκομματικές εκλογές τον Νοέμβριο, στις οποίες δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι βρίσκονται στο Μητρώο Μελών και Φίλων. Η αλήθεια είναι ότι ορισμένοι θα ήθελαν να υπάρχει η δυνατότητα να ψηφίσει και όποιος άλλος πολίτης θα το επιθυμούσε ακόμα και εάν δεν ήταν καταγεγραμμένος στις λίστες του κινήματος, αλλά αυτό είναι κάτι που το απορρίπτει η ηγεσία αλλά και τα περισσότερα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής.