«Οι πολίτες θα έρθουν αντιμέτωποι με ένα νέο τσουνάμι «λουκέτων» επιχειρήσεων και ανεργίας από τη στιγμή που θα αρχίσει να μαζεύεται η πανδημία, ενώ την ίδια ώρα σας ακούν να μιλάτε για τα βουνά χρέους που τους φορτώνετε. Επιπλέον οι άνθρωποι ξέρουν ότι με του θα ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας θα έρθει το πέμπτο μνημόνιο στη χώρα μας, μέσω των Βρυξελλών. Οι φόροι θα έρχονται επίσης σταγόνα – σταγόνα και ίσως αυτή να είναι η μοναδική διαφορά σε σχέση με το παρελθόν» δήλωσε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του κόμματος ΜέΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, «σχετικά με την ανάγκη ενός αποτελεσματικού εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία».

Παράλληλα επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση «για την απέχθειά της για ο,τιδήποτε είναι δημόσιο αγαθό», ενώ έκανε λόγο και για «δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σε κλινακάρχες, καναλάρχες, κολλεγιάρχες και γενικώς ολιγάρχες. Υπενθύμισε δε στον πρωθυπουργό, το μήνυμά του (σ.σ. του κ. Μητσοτάκη) προς τον ελληνικό λαό στις 17 Μαρτίου 2020, στο οποίο ανέφερε για τους γιατρούς του ΕΣΥ ότι «δεν σας αρκεί μόνο ένα χειροκρότημα και ένας δημόσιος έπαινος, αλλά και κάτι παραπάνω.

Και θα μεριμνήσω προσωπικά για αυτό». Μόνο, είπε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, που «αυτό το κάτι παραπάνω που θα κάνατε για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές ήταν οι διοικητικές και ποινικές διώξεις τους όταν τόλμησαν να αποκαλύψουν τις πραγματικές συνθήκες εργασίας τους».