Την ικανοποίησή του για τις δύο χρηματοδοτικές συμβάσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, θα προστεθούν αναγκαίοι πόροι στην ελληνική οικονομία για έργα τοπικά και φιλοπεριβαλλοντικά.

Όπως ανέφερε στο χαιρετισμό του ο κ. Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικτυακής τελετής υπογραφής, είπε: «Η πολύ μεγάλη επιτυχία της Ελλάδος και του υπουργού Οικονομικών να βγει η χώρα στις αγορές με ομόλογο 30 ετών, που πιστοποίησε την απόλυτη επιστροφή της Ελλάδος στις αγορές, συνδυάζεται μία ημέρα μετά με το καλό νέο της υπογραφής αυτών των συμβάσεων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, της οποίας τον πρόεδρο κ. Βέρνερ Χόγιερ, ευχαριστώ ιδιαίτερα».

Και πρόσθεσε: «Με τις συμβάσεις αυτές θα προστεθούν αναγκαίοι πόροι στην ελληνική οικονομία για έργα τοπικά και φιλοπεριβαλλοντικά, έργα τα οποία θα ξαναβάλουν μπρος την ελληνική οικονομία τώρα που εξερχόμαστε, μέσω των εμβολίων, από την περίοδο του Covid. Εμείς ως υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι και είμαστε εδώ να βοηθήσουμε και να συνεχίσουμε την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε όλο αυτό το διάστημα».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.